روش پرستاری از سالمند افسرده ( علت افسردگی سالمندان )

روش های پرستاری از سالمند افسرده

سالمندان با توجه به روحیه لطیف و زودرنجی که دارند بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند بسیاری از سالمندان به دلایلی مانند استرس تنهایی ، غم از دست دادن همسر ، بیماری و شرایط جسمانی ناخوشایند، بازنشستگی ممکن است دچار افسردگی شوند.معمولا بروز افسردگی نیز در اواخر عمر بیشتر می شود .

همه این ها دست به دست می دهند و سبب افسردگی در سالمندان می شود که عواقب بدی را به همراه دارد .طبق تحقیقات انجام شده این اختلال شایع دوران سالمندی در اکثر سالمندان بالای ۶۵ سال وجود دارد اما بیشتر آنها مورد تشخیص قرار نگرفته اند .افسردگی یک بیماری بیولوژیکی می باشد و زمانی ایجاد می گردد که تعادل شیمیایی مغز برهم خورده باشد . افسردگی می تواند بر سلامت جسم و روح افکار فرد سالمند تاثیر مخربی داشته باش

پرستاری سالمند افسرده

اختلال افسردگی در سالمندان

اختلال افسردگی در سالمندان می تواند ایجاد شود و با توجه به علائم بالینی که در افراد مختلف متفاوت می باشد مشخص می گردد .همچنین به خاطر بیماری های مختلفی که در زمان سالمندی گریبان افراد را می گیرد باید نسبت به علائم جسمی و روحی سالمندان وسواس بیشتری به خرج داد .برای پیشگیری باید به صورت مرتب سالمند مورد معاینه و ارزیابی جسمی و روحی قرار بگیرد .

از دیگر علائم افسردگی در سالمندان ،کاهش توانایی بدن فرد مسن در مقابله با بیماری ها می باشد .طی مطالعات انجام شده بر روی سالمندانی که در یکی از خانه های سالمندان زندگی می کنند این موضوع نشان داده می شود که احتمال مرگ میر در سالمندانی که از بیماری های زمینه ای رنج می برند بیشتر است .

افسردگی تنها مختص سالمندان نیست و ممکن است در هر سنی برای افراد اتفاق بیفتد.ممکن است فردی در طول زندگی خود دچار افسردگی و یکسرس بهران های روحی و عاطفی گردد و در زمان سالمندی نیز این بحران ها و افسردگی دوباره سراغش بیاید .در افراد دیگری ممکن است که افسردگی برای بار اول در زمان سالمندی سراغشان بیاید و درگیر شوند .

تشخیص افسردگی در افراد سالمند سختتر می باشد زیرا علائم افسردگی ممکن است با علائم بیماری های ناشی از افزایش سن ،یکی باشد.اگر افسردگی ایجاد شده به موقع ریشه یابی نشده و درمان نشود امکان دارد طولانی شده و عواقب بدی را برای فرد به همراه داشته باشد .

پرستاری از سالمند افسرده

علائم افسردگی در سالمندان

زمانی که سالمندی دچار افسردگی می شود علائمی در بدنش پدیدار می شود که در ادامه به چتپند مورد از آنها اشاره خواهیم کرد :

  • افسردگی سبب کاهش انرژی و خستگی فراوان در فرد می شود .
  • وجود مشکل جدی در تمرکز وبه خاطر سپردن وقایع.
  • از دیگر علائم افسردگی در سالمندان ،وجود مشکل در تصمیم گیری یا پیگیری کارهای روزمره می باشد .
  • فرد یسالمندی که افسردگی دارد تنهایی را در بودن در جمع ترجیح می دهد .
  • افزایشیا کاهش اشتها از دیگر علائم افسردگی سالمندی می باشد .
  • دوست ندارد زیاد به تلفن پاسخ دهد.
  • فرد سالمند افسرده توجه زیادی ظاهر خود و طرز لباس پوشیدنش ندارد .
  • دیگر علاقه ای به کارهای یکه زمانی انها را دوست داشت ندارد .
  • دائم از وضعیت جسمانیش اظهار نارضایتی می کند .
  • در موارد خیلی حاد ممکن است از خودکشی صحبت کرده و یا اقدام نماید .

فرد سالمندی که از افسردگی رنج می برد علاقه و انرژی انجام هیچ کاری را ندارد .همین نداشتن انرژیبی انگیزگی یکی دیگر از علائم افسردگی در سالمندان می باشد .فردی که به زندگی بی علاقه باشد احساس غم و اندوه فراوان خواهد داشت و به نوعی از زندگی خسته می شود .این افراد ممکن است به خودکشی نیز فکر کنند .و برخی از آنها نیز به این کار اقدام نمایند .

سالمندی که دچار افسردگی می شود حتی کارهای روزمره را نیز بدون علاقه و با ناراحتی انجام می دهد .این افراد با صدای آهسته و بی میل صحبت می کنند ..

علائم افسردگی سالمند

برخی از عوامل و شرایط نیز وجود دارند که سبب می شوند خطر ایجاد افسردگی در سالمندان بیشتر شود از جمله این موارد می توان به :

  1. جنسیت زن
  2. تنهایی
  3. طلاق
  4. سالمندانی که همسرشان فوت شده است .
  5. زندگی پرتنش و استرس
  6. عدم حمایت خانواده و دوستان
  7. رخی از بیماری ها شرایط جسمی نامناسب .
  8. ترس از مرگ
  9. اقدام به خودکشی در زندگی
  10. از دست دادن یکی از عزیزان
  11. سابقه مصرف مواد مخدر

طبق مطالعاتی که انجام شده است اکثر سالمندانی که دچار افسردگی شده اند اسکن مغزشان نشان از نرسیدن خون کافی به قسمت های از مغز می باشد .

فردی که از افسردگی سالمندی رنج می برد دچار نوعی اضطراب و استرس می شود که این موارد سبب وخیم شدن برخی از بیماری های مزمن مانند فشار خون بالا و بیماری قلبی در آنها می گردد.

در تعریف افسردگی سالمندی باید گفت این اختلال به عنوان یک بیماری محسوب شده و نیاز به مراقبت و پرستاریس دارد . حتی در موارد خفیف نیز جهت جلوگیری از عوارض احتمالی توصیه می شود که پرستاری شده و جهت درمان اقدام شود .همانطور که گفتیم افسردگی نوعی بیماری می باشد و با تشخیص به موقع می توان به راحتی درمان کرد و از عوارض و تبعات آن جلوگیری نمود .

داروهای افسردگی که در زمان ایجاد اختلالات رفتاری و افسردگی تجویز می گردد طبق مطالعات انجام شده در افراد سالمند ممکن است تاثیر مطلوبی نداشته باشد .

به دلیل وجود انواع بیماری های زمینه ای در سالمندان معمولا در تجویز داروهای افسردگی برای این افراد نکته هایی را باید رعایت نمود .این داروها برای سالمندان معمولا با دوز پایینتر تجویز می شوند و این عامل سبب می شود روند درمان طولانی تر نسبت به دوره درمان سایر افراد باشد .بنابرین می توان گفت مدت زمانی افراد سالمند از بیماری افسردگی رنج می برند بیشتر خواهد بود .

عوامل افسردگی سالمندان

درمان افسردگی در سالمندان و نگهداری از سالمند

درمان افسردگی در سالمندان گسترده می باشد . برخی از پزشکان جهت درمان افسردگی سالمندان ترجیح می دهند از تجویز دارو اجتناب کرده و از روش پرستاری و روان درمانی استفاده نمایند .این تصمیم بخصوص در سالمندانی که بیماری های مزمن و حساس دارند انجام می گیرد .

فردی که از یک سالمند افسرده نگهداری می کند باید بسیار دلسوز ، مهربان ، صبور و با اطلاعات کافی باشد تا بتواند به راحتی با سالمند ارتباط برقرار کرده و در روند درمان همراه سالمند باشد .پرستار سالمند باید در تمامی لحظات با صبر و بردباری سالمند را همراهی نموده و به وی کمک نماید .

مرکز خدمات پرستاری کیان مهر دارای کادر پرستاری و مراقبتی مجرب و ماهر هستند که می توانند به شما در پرستاری از سالمندان عزیزتان ارائه خدمات نمایند .چنانچه فرد سالمندی در خانه دارید که از افسردگی رنج می برد می توانید با استخدام یکی از پرستاران مرکز ما با خیال آسوده به مداوای سالمند عزیز بپردازید .

5/5 - (6 امتیاز)

مرکز سلامت، آسایش و مراقبت کیان مهر با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و زیر نظر سازمان بهزیستی کشور قابل اعتماد و اطمینان با مدیریت با تجربه و پاسخگوئی شبانه روزی و با تیم متخصص و حرفه ای جهت رضایتمندی خانوادهای محترم میباشد. .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 13 =