پرستار کودک اوتیسم

پرستار کودک اوتیسم

پرستار کودک اوتیسم

پرستار کودک اوتیسم

در جامعه امروزی بسیاری از والدین پر مشغله تمایل به استخدام پرستار برای مراقبت از کودکشان را دارند. برای یک کودک با شرایط عادی که مشکل خاصی ندارد، به راحتی می توان پرستار استخدام کرد؛ اما برای کودکان اوتیسم نمی توان بدون در نظر گرفتن برخی از پارامترهای ضروری پرستار خوبی پیدا کرد؛ زیرا ایجاد رابطه مؤثر و تعامل با کودک اوتیستیک در گرو آن است که پرستار دانش و مهارت چگونگی برخورد با این نوع کودکان را داشته باشد. اگر می خواهید پرستار کودک اوتیسم حاذقی داشته باشید، باید از طریق مؤسسات ارائه دهنده خدمات پرستاری معتبر اقدام کنید.

اوتیسم چیست؟

اوتیسم چیست؟

کودک اوتیستیک (یا همان کودک درگیر به اوتیسم) کند ذهن نیست اما اختلالات شدید یادگیری دارد. این کودکان به راحتی نمی توانند دوست پیدا کنند یا در بازی ها و فعالیت های گروهی شرکت کنند. معمولاً تنهایی را ترجیح می دهند و اگر از یک بازی یا سرگرمی خوششان بیاید، می توانند ساعت های طولانی آن را تکرار کنند. در حالی که کودکان عادی دوست دارند هر از چند دقیقه نوع بازیشان را عوض کنند. آنان شدیداً به والدین خود وابسته اند و دیگران را به آسانی پذیرا نیستند. پرستار کودک اوتیسم باید با به کارگیری راهکارهایی تلاش کند تا به خلوت او راه پیدا کند تا بتواند نیازهای مراقبتی او را تأمین نماید و در کنار آن تا حد امکان مشکلات آن کودکان را رفع سازد.
نکته مثبت قضیه این است که کودکان اوتیسم هوش بالاتری دارند اما به دلیل اختلال در یادگیری نمی توانند ذهن خود را مدیریت کنند. دانشمندان بزرگی همچون نیوتن، انیشتین نیز اوتیستیک بوده اند. با داشتن پدر و مادر و مخصوصاً پرستار آگاه، این بچه ها تا حد زیادی خواهند توانست بر مشکلات خود غلبه کنند.

خصوصیات پرستار کودکان اوتیسم

پرستاری از کودکان اوتیسم نیاز به مهارت ها و دانش مخصوص به خود را دارد. نباید شیوه مراقبت از کودکان عادی را برای آنان هم به کار برد؛ بنابراین اگر که در نظر دارید پرستار کودک اوتیسم استخدام کنید بهتر است از مراکز خدمات پرستاری مجرب مانند مرکز کیان مهر اقدام کنید. کادر پرستاری آنان متشکل از افرادی با توانایی ها و مهارت های گوناگون است و با در نظر گرفتن نیازهای ویژه کودک شما فرد کاربلدی را معرفی خواهند کرد. برای مطلع شدن از وظایف مهم پرستار کودکان اوتیسم به موارد زیر دقت کنید.

• گفتار درمانی
کودکان اوتیستیک معمولاً دیرتر از سایر همسالان خود شروع به صحبت می کنند. یا اینکه نوع حرف زدنشان قابل فهم نمی شود؛ اما در صورت داشتن پرستار مجرب، پیشرفت صحیح تکلم آنان تسریع خواهد یافت.

• رفتار درمانی
کودکان اوتیسم معمولاً پرخاشگر هستند و نمی توانند احساسات دیگران را به آسانی درک کنند. پرستار کودک اوتیسم که تخصص لازم را دارد، به او یاد می دهد که چگونه هیجانات خود را کنترل کند و همین طور نحوه احترام به دیگران را قدم به قدم به او می آموزد.

• توسعه روابط اجتماعی کودک
افراد اوتیستیک، چه کودک باشند و چه بزرگسال، در ایجاد رابطه عاطفی مشکل دارند. آنان از حضور در گروه های جمعی لذت نمی برند و می خواهند هر چه سریع تر به کنج خلوت خود برگردند. یک پرستار متخصص می تواند ترس کودک را از روابط اجتماعی کاهش دهد.

• رسیدگی به بهداشت کودک
مسئولیت کارهای نظافت و بهداشتی کودک در غیاب والدین بر عهده پرستار می باشد. او باید کودک را تمیز و مرتب به پدر و مادرش تحویل دهد.

• رسیدگی به تغذیه کودک
تغذیه و میان وعده این کودکان با بقیه هم سالانشان متفاوت است. یک پرستار کودک اوتیسم به خوبی می داند که این کودکان خیلی زود هیجان زده می شوند و دست به کارهای غیر عادی می زنند، بنابراین نباید از خوردنی های انرژی زا مثل کاکائو، موز زیاد استفاده کنند.

• بازی با کودک
پرستار بازی هایی را متناسب با شرایط آنان طراحی می کند. این کودکان بازی های پیچیده را دوست ندارند. آنان از سرگرمی های ساده و یکنواخت خوششان می آید. ولی پرستار مجرب سعی می کند با برنامه های سرگرم کننده، علاوه بر تفریح به کودک کمک کند تا بر عادت های خود غلبه کند و بازی های جدیدی بیاموزند.

• رسیدگی به امور درمانی کودک
برای بعضی از بچه های اوتیسم، دارو تجویز می شود که باید سر ساعت مشخص مصرف کنند. پرستار کودک اوتیسم بر اهمیت آن واقف است و به آن رسیدگی می کند.

• ایجاد احساس امنیت روانی برای کودک
یکی از دلایل مهم پرخاشگری و خشونت این کودکان عدم احساس امنیت است. آنان خیلی سختی به دیگران اعتماد می کنند. پرستار با مهارت هایی که دارد، کودک را حمایت می کند تا بتواند احساساتش را کنترل کند و برای دوست یابی علاقه نشان دهد.

• رفع نقاط ضعف کودک
پرستار مجرب نقاط ضعف این قشر را می داند و بدون اینکه به کودک فشار روحی وارد کند، کودک را هدایت می کند تا بتواند بر آن نقاط غلبه کند.

• تقویت نقاط قوت کودک
پرستار کاربلد از نقاط قوت کودک به عنوان یک ابزار کارآمد بهره می برد. او با تشویق نقاط مثبت و توانایی ها تلاش می کند که در آنان اعتماد به نفس ایجاد کند و به آنان بقبولاند که می توانند بر معضلات خود فائق آیند.

• آموزش
اگر کودکی که به پرستار سپرده می شود، در سن مدرسه قرار دارد، رسیدگی به تکالیف درسی کودک نیز جزو وظایف پرستار کودک اوتیسم محسوب می شود.

نکات مهم در مورد پرستاران کودکان اوتیسم

نکات مهم در مورد پرستاران کودکان اوتیسم

پرستاری که فارغ التحصیل رشته کودکیاری باشد، بهتر می تواند به آنان کمک کند. او با داشتن دانش و تخصص علمی و اندوختن تجربه، مهارت لازم را برای پرستاری از کودک اوتیسم کسب می کند. او در تربیت کودک نیز تأثیر بسزایی دارد زیرا که قرار است، ساعت های زیادی را در کنار کودک باشد. پرستار کاردان می کوشد تا مطابق با فرهنگ خانواده و قوانین آنان و با توجه به اصول اخلاقی در تربیت و پرورش کودک مؤثر واقع شود. برای بهره مندی از یک پرستار کودک اوتیسم که کار خود را به نحو احسنت بلد باشد با مراجعه به مراکز معتبر خدمات پرستاری، همچون کیان مهر مشاوره دریافت کنید.

امتیاز دهید post

مرکز سلامت، آسایش و مراقبت کیان مهر با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و زیر نظر سازمان بهزیستی کشور قابل اعتماد و اطمینان با مدیریت با تجربه و پاسخگوئی شبانه روزی و با تیم متخصص و حرفه ای جهت رضایتمندی خانوادهای محترم میباشد. .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهارده =