علائم کرونا لامبدا + عوارض کرونا لامبدا

کرونا لامبدا

کرونا لامبدا چیست؟

هر روز شاهد گسترش سریع ویروس کرونا و انواع جهش یافته آن هستیم. در حال حاضر خطرناک ترین نوع این ویروس که نسبت به انواع دیگر جهش یافته آلفا و دلتا شناخته شده است، کرونا لامبدا است. این نوع جدید قابلیت انتقال بیشتری نسبت به انواع دیگر داشته و نیز آمار مرگ و میر را به سرعت بالا برده است. در حال حاضر حداقل 40 کشور جهان با این ویروس دست و پنجه نرم کرده اند. در این مقاله به بررسی تاریخچه این ویروس ، راه های انتقال و پیشگیری آن می پردازیم:

ویروس کرونا لامبدا از کدام کشور آغاز گردید؟

مبدا کرونا لامبدا پرو در آمریکا جنوبی

اولین نوع ویروس کرونا از کشور چین شروع و به سرعت به بقیه کشورها نیز رسید. بعد از آن نوع جهش یافته کرونا در کشور انگلیس کشف شد که به ویروس کرونای آلفا شهرت یافت و در نهایت نوع جهش یافته دیگر کرونای آلفا در کشور هندوستان تبدیل به ویروس کرونای دلتا گردید. زادگاه ویروس کرونا لامبدا کشور پرو در آمریکای جنوبی است که نسبت به انواع دیگر به سرعت شیوع پیدا کرده و افراد بیشتری را در مدت زمان کوتاه درگیر می کند. دسامبر سال 2020 تاریخ شناسایی و تشخیص این نوع از کرونا است که عامل ابتلای بیش از 80 درصد مبتلایان در آمریکای جنوبی از جمله شهر نیویورک  به شمار می رود. هرچند هنوز این ویروس به کشورهای دیگر از جمله ایران وارد نشده است، ولی احتمال شیوع آن مانند سایر گونه های این ویروس دور از ذهن نیست.

ویژگی های ویروس کرونا لامبدا کدام است؟

ویژگی های ویروس مبدا کرونا لامبدا

این ویروس ویژگی های زیر را دارد:

  • به سرعت و از راه های مختلف انتقال پیدا می کند.
  • در برابر آنتی بادی ها و نیز واکسن های تزریقی مقاومت نشان می دهد.
  • احتمال عفونت بدن در این بیماری بسیار بالاتر از انواع قدیمی تر آن است.
  • میزان ابتلا در افرادی که بیماری پیش زمینه ای دارند، بیشتر است.
  • در این نوع ویروس، احتمال درگیری افراد با سنین کمتر و جوانان بیشتر از افراد دیگر است.
  • میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به این ویروس بالاتر رفته و کشنده تر است.

علائم ویروس کرونا لامبدا چیست؟

علائم ویروس کرونا لامبدا

این ویروس نوع جهش یافته ویروس کرونا است، بنابراین هر علامتی که نشان دهنده این ویروس به شمار می رود، قابل تعمیم به نوع لامبدا نیز می باشد این علایم عبارتند از:

درجه حرارت بالای بدن

تب یکی از اولین علایم وجود عفونت در بدن است. برای افرادی که به کرونا مبتلا می شوند، یکی از اولین نشانه ها، درجه حرارت بالای بدن است. می توانید با استفاده از تب سنج و یا در صورت نبود این وسیله با لمس قفسه سینه یا پشت کمر متوجه وجود تب و درجه بالای بدن شوید.

سرفه های مداوم

سرفه ها اگر به صورت متناوب و بیش از یک ساعت پشت سر هم تکرار شود، می تواند در کنار سایر علایم، نشان دهنده ابتلای فرد به ویروس کرونا لامبدا باشد.

از دست دادن حس چشایی و بویایی

یکی دیگر از علایم بارز این بیماری، از دست رفتن حس چشایی یا بویایی و یا هر دو در فرد است. به طوری که نه بویی را احساس می کنید و نه متوجه مزه غذاها می شوید.

این علایم از جمله نشانه هایی هستند که در افراد مبتلا به انواع ویروس کرونا دیده می شوند. ممکن است یکی یا هر سه این علایم را در کنار هم تجربه کنید. پس لازم نیست منتظر شوید تا همه علایم با هم ظهور پیدا کنند، با دیدن هر یکی از این علایم بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.  تشخیص سریع و به موقع ابتلا به این ویروس می تواند از پیشروی علایم و درگیری بیشتر فرد جلوگیری نماید.

آیا افرادی که واکسن زده اند، به ویروس کرونا لامبدا مبتلا می شوند؟

واکسن بدن را در برابر کرونا لامبدا مقاوم نمی کند

در حال حاضر یکی از بهترین راه های پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، واکسیناسیون همه افراد جامعه است. ممکن است این سؤال پیش آید که با وجود دریافت یک یا دو دوز واکسن های موجود، امکان ابتلای فرد به ویروس کرونا لامبدا وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید گفت به علت عفونی تر بودن بیشتر این نوع نسبت به انواع دیگر ویروس کرونا، احتمال درگیری فرد وجود دارد. ممکن است در اثر تزریق این واکسن ها، بدن فرد آمادگی لازم را برای مقابله با این ویروس داشته باشد و کمتر غافلگیر شود. آنتی بادی هایی که در بدن افراد نیز تولید می شوند، آماده مقابله با پیشروی بیماری هستند. بنابراین نتیجه می گیریم که احتمال ابتلا به این بیماری با توجه به واکسیناسیون و دریافت دوزهای دارویی وجود دارد، ولی عوارض کمتری متوجه فرد می شود. پس بهتر است تمامی روش های پیشگیری را رعایت نمایید.

روش های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا لامبدا چیست؟

شستشوی مداوم دست ها راهی برای مقابله با کرونا لامبدا

کنترل و جلوگیری از شیوع بیماری کرونا لامبدا نیز مانند سایر انواع آن البته با شدت بیشتر است. این روش های پیشگیری عبارتند از:

شستشوی دست ها

اولین روش سرایت ویروس کرونا لامبدا، تماس دست با اجسام و اشیا و افراد آلوده به این بیماری است. بنابراین ابتدایی ترین پیشگیری نیز جلوگیری از آلوده شدن دست ها است. لازم است مرتب دست ها را به مدت 20 ثانیه شستشو داده و در صورت عدم دسترسی به آب و صابون یا مایع دستشویی، از الکل و مایع ضدعفونی کننده استفاده کنید.

 عدم حضور در اماکن شلوغ و پر برخورد

یکی دیگر از سریع ترین راه های ابتلا، تنفس هوای آلوده به ویروس است. تجمع افراد در مکان های شلوغ و بدون تهویه مناسب، یکی از  سریع ترین راه های انتقال بیماری است. جتی اگر افراد واکسینه هم شده باشند، احتمال انتقال و ناقل بودن آن ها بسیار بالا است. بنابراین تا حد امکان نباید در مکان های شلوغ حضور داشته باشید.

استفاده از ماسک استاندارد

یکی از بهترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری از طریق تنفس، استفاده از ماسک است. ماسک احتمال انتقال ویروس از طریق هوا را به شدت کاهش می دهد. حتی اگر فرد واکسینه شده و احتمال ابتلا نیز در حد پایین باشد، می تواند خود ناقل این ویروس باشد. بنابراین استفاده از ماسک هم برای افراد در معرض خطر و هم افرادی که احتمال بیماری در آن ها کمتر است، شیوع این ویروس را به شدت کاهش می دهد.

واکسینه شدن همه افراد

یکی از راه های ایمن برای جلوگیری از شیوع بیماری، واکسیناسیون همه افراد جامعه است. واکسیناسیون می تواند احتمال انتقال و شیوع بیماری را کاهش دهد. بهترین واکسن، در دسترس ترین آن ها است. بنابراین هر نوع واکسن و ساخت هر کشوری که در دسترس بود، می تواند بهترین گزینه به حساب آید. پس بهتر است زمان را برای دریافت واکسن مشخص از دست ندهید. 

کلام آخر

ضد عفونی کردن دست ها برای مقابله با کرونا لامبدا

هر روز شاهد شناسایی و گسترش انواع مختلف و گونه های جهش یافته ویروس کرونا هستیم که آخرین نوع آن ویروس کرونا لامبدا است. این ویروس به سرعت انتشار می یابد و باعث می شود فرد عوارض اصلی بیماری کرونا را با شدت بیشتری تجربه کند. تنها راه جلوگیری از گسترش بی وقفه این ویروس، پیشگیری های فردی است. استفاده از ماسک، شستن دست ها و استفاده از ضد عفونی کننده یا الکل های طبی، عدم حضور در مکان های سرپوشیده، شلوغ و بدون تهویه مناسب و در نهایت واکسیناسیون می تواند از شیوع این نوع ویروس خطرناک و کشنده کرونا جلوگیری نماید. پس حتی اگر واکسن زده اید، لازم است پروتکل های بهداشتی را با دقت و وسواس بیشتری رعایت نمایید.

4.1/5 - (7 امتیاز)

مرکز سلامت، آسایش و مراقبت کیان مهر با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و زیر نظر سازمان بهزیستی کشور قابل اعتماد و اطمینان با مدیریت با تجربه و پاسخگوئی شبانه روزی و با تیم متخصص و حرفه ای جهت رضایتمندی خانوادهای محترم میباشد. .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × پنج =