کرونا سالمندان ( نگهداری از سالمند کرونایی )

کرونا در سالمندان

سالمندان به دلیل وضعیت جسمانی و سیستم ایمنی ضعیف، بیشتر از سایرین در مقابل ویروس کویید 19، آسیب پذیر هستند. گروه های سنی دیگر ممکن است در مقابله با این بیماری بتوانند به خوبی مقاومت کنند؛ اما این احتمال در مورد افراد سالمند، پایین است. این افراد، جزو گروه های حساسی هستند که ممکن است به سرعت به بیماری کرونا مبتلا شده و در مقابل آن کم بیاورند. این احتمال با وجود کرونای انگلیسی، بیشتر هم شده است. با این حال، یک سری اقدامات و مراقبت ها وجود دارد باید این موارد را رعایت کرد تا افراد مسن را در برابر این بیماری مهلک، ایمن نمود. برای آشنایی با علائم کرونا در سالمندان و نحوه مراقبت از آنها، توصیه می کنیم ادامه این مطلب را با دقت مطالعه فرمایید.

کرونا سالمندان

علائم ابتلای سالمندان به کرونا

با بالا رفتن سن، ممکن است وضعیت جسمی بدن انسان ها دچار تغییرات بزرگی شود. به همین سبب است که این رده سنی را جزو گروه های حساس جامعه به شمار آورده و باید اقدامات خاصی را برای محافظت از آنها در برابر بیماری ها به عمل آورد. از آن جایی که این افراد دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند احتمال دارد به سرعت به عفونت های مختلفی دچار شده و وسعت آن به سرعت در بدن افزایش پیدا کند. این موضوع در مورد کرونا نیز صدق می کند، به این معنا که سالمندان بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری بوده و امکان دارد پس از ابتلا، قسمت های مختلف بدن آنها دچار اختلال شود. این احتمال در مورد افراد مسنی که به بیماری های قلبی- عروق، دیابت، سرطان، بیماری های کبدی و … مبتلا هستند، بالاتر خواهد بود.

بروز بیماری کرونا در سالمندان با علائمی همراه است که عبارتند از:

  • تنگی نفس
  • بروز مشکلات ریوی
  • التهاب حلق و بروز آبریزش
  • بینی
  • گلودرد
  • سرفه های خشک و شدید
  • درد عضلانی در بدن
  • تب و ضعف جسمانی
  • سر درد
    چنانچه هر یک از این علائم در افراد سالمند بروز کرد باید سریعاً با پزشک تماس گرفته و از خدمات مراکز درمانی استفاده کنید.
کرونا در سالمندان

اهمیت تشخیص به موقع کرونا در سالمندان

همان طور که در بخش قبل هم به آن اشاره شد، افراد مسن دارای ضعف جسمانی نسبت به رده های سنی دیگر هستند. وجود بیماری های مختلف نیز این وضعیت را حادتر می کند. از این رو اگر این افراد به کرونا مخصوصاً کرونای انگلیسی مبتلا شوند، احتمال این که نتوانند در مقابل آن مقاومت نمایند بالا خواهد بود.

 به همین سبب نیز متخصصان توصیه می کنند اقدامات لازم را انجام دهید تا این افراد، کمتر در معرض ابتلا به کرونا باشند. در ضمن در صورت ابتلا و بروز علائم نیز سریعاً نسبت به تشخیص بیماری اقدام کنید تا پیش از وسعت یافتن سطح عفونت در بدن، اقدامات درمانی لازم انجام شود.

مراقبت های لازم در سالمندان کرونایی

به منظور جلوگیری از بروز کرونا در سالمندان باید یک سری اقدامات پیشگیرانه ای انجام شود. با رعایت این اقدامات، احتمال این که عضو سالمند خانواده به کرونا مبتلا شود به شدت کاهش پیدا می کند. در همین راستا باید رعایت پروتکل های بهداشتی را جدی بگیرید. هم خود افراد سالمند و هم اطرافیان باید از حضور در جمع و مراکز شلوغ خودداری کنند.

 در صورت عدم لزوم، از خانه خارج نشوند. دست ها را مدام با آب و صابون شستشو دهند. در صورتی که به آب و صابون دسترسی ندارید حتماً دستان خود را با مواد ضدعفونی کننده، تمیز کنید. تا حد ممکن سعی کنید لوازم و تجهیزات موجود در منزل را به صورت دوره ای ضدعفونی کنید. حتماً به هنگام خروج از منزل باید از ماسک و دستکش های یک بار استفاده شود.

افراد سالمند هم به منظور جلوگیری از کرونا و هم به منظور حفظ سلامت خود باید از مصرف دخانیان خودداری کنند. در این دوران از روبوسی و دست دادن با افراد دیگر پرهیز کنید. این موارد اقداماتی بود که باید توسط خود سالمندان رعایت شود؛ اما اقداماتی هم وجود دارند که باید توسط اطرافیان رعایت شود. 

از جمله این که به کودکان آموزش دهید تا برای حفظ سلامتی پدربزرگ و مادربزرگ، در فاصله یک متری آنها باشند. به هنگام ورود به منزل این سالمندان باید دستان خود را ضدعفونی کنید. برای سالمندان باید از غذاهای کاملاً پخته شده استفاده کنید.

مراقبت از سالمند کرونایی در منزل

اقدامات لازم پس از ابتلای سالمندان به کرونا

اگر کرونا در سالمندان تشخیص داده شد به منظور مراقبت از آنها باید اقدامات مختلفی را با توجه به وضعیت آنها اتخاذ کنید. برای مراقبت از آنها باید به وضعیت جسمی و بدنی آنها توجه کرده و با توجه به توصیه های پزشک معالج، یکی از روش های زیر را انتخاب کرد.

1 - نگهداری از سالمندان کرونایی در بیمارستان

نگهداری از سالمند کرونایی در بیمارستان

اگر وضعیت بیمار، حاد است و یا سابقه بیماری های مزمن دارد باید از خدمات بیمارستان ها استفاده کنید. در این شرایط باید وضعیت این سالمندان مدام، تحت نظر باشد تا در صورت بروز هر گونه شرایط حاد، دسترسی به تجهیزات و متخصصین، امکان پذیر باشد.

2 - نگهداری از سالمندان کرونایی در منزل

نگهداری از سالمند کرونایی در منزل

به هنگام مشاهده علائم کرونا در سالمندان و در صورتی که وضعیت بیمار به صورتی باشد که امکان نگهداری از وی در منزل، وجود داشته باشد یا این که علائم کرونا در آنها، خفیف باشد می توان از این افراد در منزل مراقبت کرد. برای این کار باید یک اتاق را به استراحت وی اختصاص داد. سعی کنید از فردی سالم و آگاه برای پرستاری از وی انتخاب کنید. 

مراقبان باید مسائل و پروتکل های بهداشتی را رعایت کنند. لباس ها و ملحفه ها را با استفاده از مواد شوینده و آب 60 تا 90 درجه شستشو دهید. وسایل و تجهیزاتی که امکان دارد سالمندان کرونایی به آنها دست بزنند را ضدعفونی کنید. از غذاهای مقوی برای تغذیه آنها استفاده نمایید.

پرستاری از سالمندان کرونایی در منزل

پرستاری از سالمندان کرونایی در منزل

یکی از گزینه هایی که برای نگهداری سالمندان کرونایی در منزل وجود دارد استفاده از خدمات پرستار سالمندان است. این پرستاران با نیازهای بیماران کرونایی آشنا بوده و روش نگهداری اصولی از آنها را می دانند. در کنار آن، به دلیل این که با مراقبت های بیماران دیابتی، سرطانی و … نیز آشنا هستند و در زمینه تزریقات، فیزیوتراپی و درمان های دیگر، دارای تخصص می باشند استفاده از این پرستاران، نتیجه عالی خواهد داشت. مرکز پرستاری آسایش ایده آل آماده ارائه خدمات پرستاری برای درمان کرونا در سالمندان است.

4.9/5 - (16 امتیاز)

مرکز خدمات پرستاری آسایش ایده آل با مجوز وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی و زیر نظر سازمان بهزیستی کشور قابل اعتماد و اطمینان با مدیریت با تجربه و پاسخگوئی شبانه روزی و با تیم متخصص و حرفه ای جهت رضایتمندی خانوادهای محترم میباشد. .

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *